Välipäiväturnauksen säännöt

Turnauksessa sovelletaan SPL:n sääntöjä. P7-P9 ikäluokissa ei jaeta sijoituksia eikä pidetä sarjataulukoita.

Ilmoittautuminen saavuttaessa turnaukseen

Joukkue ilmoittautuu turnaukseen Infopisteellä. Joukkueen tulee ilmoittautuessaan luovuttaa turnausinfoon joukkueen pelaajalista, josta tulee löytyä pelaajien nimet, pelinumerot ja syntymäajat sekä taustahenkilöiden tehtävät ja nimet. Listaan tulee kirjata joukkuen yhteyshenkilönä toimivan taustahenkilön puhelinnumero. Joukkueen pelaajalistan oikeellisuus vahvistetaan joukkueenjohtajan tai valmentajan allekirjoituksella.

Turnauksen jury

Jury koostuu kolmesta myöhemmin nimetystä henkilöstä.

Erotuomarit ja pelinohjaajat

Turnauksessa käytetään koulutettuja pelinohjaajia ja erotuomareita. Turnaus pelataan Suomen Palloliiton ja FIFA:n sääntöjen mukaan.

Ottelumääräykset

– Sama pelaaja voi pelata saman seuran eri joukkueissa samassa turnauksessa, mutta vain yhdessä joukkueessa per ikäluokka. Pelaaja voi edustaa turnauksessa vain yhtä seuraa.

– Joukkue saa käyttää ottelua kohden rajattoman määrän vaihtopelaajia

– Kulmapotku annetaan aina pelialueen kulmasta.

– Joukkueen tulee olla valmiina peliasussaan ja pelaamaan 10 min. ennen otteluohjelmassa määrättyä peliaikaa. Turnauksen aikatuluja tulee noudattaa tarkasti. Pelin jälkeen joukkueen tulee poistua välittömästi vaihtopenkin alueelta. 

– Jos molemmilla joukkueilla on samanväriset pelipaidat, se joukkue, joka otteluohjelmassa on vierasjoukkue pelaa varapaidoilla tai liiveillä. Maalivahdin pelipaidan väri tulee aina poiketa muiden pelaajien pelipaitojen väristä.

– Säärisuojat ovat pakollisia kaikissa otteluissa.

– Kaikki erimielisyydet ja vastalauseet koskien kilpailutoimintaa ratkaisee järjestäjien asettama kolmejäseninen jury. Juryn päätöksestä ei voi valittaa.

– Järjestäjät pidättävät oikeuden mahd. ohjelmamuutoksiin.

– Jos sijoituspeli päättyy tasan, ratkaistaan voittaja suoraan rangaistuspotkukilpailulla, jossa kumpikin joukkue suorittaa vuorotellen kolme (3) rangaistuspotkua. Mikäli tilanne on näiden jälkeen edelleen tasan, jatketaan rangaistuspotkujen suorittamista yksi pari kerrallaan.

Varoitukset ja kentältäpoistot

Mahdolliset varoitukset ja kentältäpoistot ovat turnauksessa ottelukohtaisia. Pelikieltoja tulee siinä tapauksessa, että ottelun erotuomari tekee raportin törkeästä rikkeestä. Tällöin kilpailun jury voi tuomita rangaistuksia.

P/T11- ja sitä nuoremmissa ikäluokissa erotuomari käyttää vain vihreää korttia. Tilanteen tai rikkeen ollessa keltaisen tai punaisen kortin arvoinen niin tuomari voi huomauttaa pelaajaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena. Kilpailun Jury pidättää oikeuden lisäragaistuksiin.

VIHREÄ KORTTI

Vihreän kortin tavoitteena on kannustaa kaikkia jalkapallon sidosryhmiä toimimaan urheilullisesti ja kanssaihmiset huomioonottavalla tavalla. Kortti rohkaisee noudattamaan sekä yhteiskunnan että jalkapallon pelisääntöjä. Vihreää korttia näytetään reilun pelin hengen mukaisista suorituksista.  Vanhemmissa ikäluokissa vihreää korttia käytetään keltaisen ja punaisen kortin lisäksi.

Tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus1.Pisteet keskinäisissä otteluissa
2.Maaliero keskinäisissä otteluissa
3.Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
4. Maaliero
5.Tehdyt maalit

Vastalauseet

Vastalauseet on toimitettava 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä järjestäjille turnaustoimistoon/infoon.

Vastalausemaksu on 100 EUR, joka suoritetaan vastalauseen jätön yhteydessä. Sille, jota vastalause koskee on varattava riittävä aika vastineen antamiseen. Maksu palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Kilpailun jury pidättää itsellään oikeuden tarvittaessa olla muuttamatta ottelun lopputulosta hyväksyessään vastalauseen. Juryn päätöksestä ei voi valittaa. Jos vastalause koskee erotuomarin päätöksiä, niistä tulee ilmoittaa erotuomarille välittömästi ottelun jälkeen. Vastalauseita koskien kenttää ja varusteita ei tutkita ellei erotuomarille ole tehty ilmoitusta ennen ottelua.

Luovutukset

Jos joukkue saapuu ottelupaikalle viisi (5) minuuttia ottelun alkamisajan jälkeen tai saapuu vajaalukuisena tai myöhästyy esittämättä pätevää syytä, katsotaan pelikentälle saapunut joukkue voittaneeksi maalein 3-0. Luovuttanut joukkue voidaan sulkea kilpailusta ja sen mahdollisesti pelaamat ottelut mitätöidään.

Yli-ikäisyyssäännöt

Oman piirin myöntämät kauden 2019 yli-ikäisyysluvat ovat voimassa BearIT Turnauksessa. Turnauksen järjestäjällä on myös oikeus myöntää yli-ikäisyyslupa, jolloin pelaaja voi pelata yhtä vuotta vanhemmassa ikäluokassa turnauksen aikana. Joukkueella voi olla korkeintaan kaksi (2) yli-ikäistä pelaajaa yhtä aikaa kentällä.

Rangaistukset

Jos joukkueen todetaan käyttäneen otteluissa yli-ikäisiä pelaajia ilman järjestäjän lupaa tai joukkue/pelaaja käyttäytyy törkeän epäurheilijamaisesti kilpailun aikana, rankaisee jury joukkuetta/pelaajaa soveltaen SPL:n rangaistussääntöjä.